Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 102g740kcal1.2g0.4g82.9g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)131g794kcal11.3g24.9g71.5g17.1g
Sokeri 124g503kcal0g123.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu105g132kcal11.5g0.3g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.5g0.5g1.3g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön29g208kcal2.3g2.6g22.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g5025kcal60.8g359.2g373g36.8g
Valittu annoskoko532g2512kcal30.4g179.6g186.5g18.4g
Annoskoko puolitettuna266g1256kcal15.2g89.8g93.3g9.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571