Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 47g135kcal7.3g0.1g11.8g0g
Sinappi 12g16kcal0.5g1.7g0.7g0.2g
Rypsiöljy 426g3764kcal0g0g425.6g0g
Viinietikka 36g7.3kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4.7g13kcal0.5g2g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g7869kcal16.6g8g876.4g2.8g
Valittu annoskoko532g3935kcal8.3g4g438.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna266g1967kcal4.2g2g219.1g0.7g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.8g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868