Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen44g314kcal0g0g34.9g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl109g393kcal13.1g77.5g2.3g0g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 66g266kcal0g65.4g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 87g75kcal2.7g3.8g5.2g0g
Vadelma 175g72kcal1.7g7.2g1.4g6.5g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g2398kcal47.2g313g97.4g13g
Valittu annoskoko532g1199kcal23.6g156.5g48.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna266g599kcal11.8g78.3g24.4g3.3g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375