Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Täysjyväriisi 94g315kcal5.7g67g0.7g7g
Valkoviini kuiva 31g22kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 313g29kcal0.9g1.3g2.3g0.2g
Katkarapu 47g32kcal6.8g0g0.5g0g
Herne 19g13kcal1g1.8g0.1g0.6g
Parmesaani raaste, Somerfield9g37kcal3.1g0g2.7g0g
Oivariini, 60 (100g)3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1065g1044kcal35.4g141.6g29g16g
Valittu annoskoko533g522kcal17.7g70.8g14.5g8g
Annoskoko puolitettuna266g261kcal8.9g35.4g7.3g4g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354