Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 400g433kcal31.6g65.2g2.4g8.4g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g108g955kcal0g0g108g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g112g1.9g5.6g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g400g1120kcal76g0.1g88g0g
Timjami 12g34kcal1.1g3.2g0.9g4.4g
Persilja 240g66kcal3.3g2.6g0.5g19.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g3200g3840kcal80g192g288g48g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g14425kcal437.4g827g982.6g198.4g
Valittu annoskoko5320g7212kcal218.7g413.5g491.3g99.2g
Annoskoko puolitettuna2660g3606kcal109.4g206.8g245.7g49.6g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122