PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 614g260kcal60.2g2.5g0.6g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g960g384kcal43.2g52.8g1g9.6g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1171g820kcal140.5g46.8g5.9g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g937g365kcal3.7g63.7g4.7g24.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss703g240kcal7g28.8g5.6g26g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen937g309kcal30.9g45.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g4756kcal571g481g35.6g120g
Valittu annoskoko5320g2378kcal285.5g240.5g17.8g60g
Annoskoko puolitettuna2660g1189kcal142.8g120.3g8.9g30g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209