Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1400g1133kcal22g235.6g0.7g42g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g2800g3920kcal532g0g196g0g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Kananmuna kuorineen punnittu840g1058kcal92.4g2.5g75.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g12374kcal1300g503g545.8g93.6g
Valittu annoskoko5320g6187kcal650g251.5g272.9g46.8g
Annoskoko puolitettuna2660g3094kcal325g125.8g136.5g23.4g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440339