Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g880g1258kcal110g2.6g90.6g0g
Sokeri512g2079kcal0g511.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 392g1345kcal39.9g274.4g4.7g13.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 140g469kcal0.1g114.2g0.1g2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1400g2100kcal7g504g4.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g700g1120kcal50.4g112g49g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 800g2052kcal10.5g24g216g0g
Kiivi kuorittu 220g103kcal0g15.6g1.3g5.9g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 240g178kcal1.8g37.2g1g2.6g
Tomusokeri 1dl=60g20g80kcal0g20g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10648g21639kcal441.4g3246.2g733.8g48.6g
Valittu annoskoko5324g10819kcal220.7g1623.1g366.9g24.3g
Annoskoko puolitettuna2662g5410kcal110.4g811.6g183.5g12.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759