Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)801g216kcal10.4g38.5g1.6g13.6g
Valkosipuli 401g434kcal31.6g65.3g2.4g8.4g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g108g956kcal0g0g108.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g550kcal16.3g112.2g1.9g5.6g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g401g1122kcal76.1g0.1g88.1g0g
Timjami 12g34kcal1.1g3.2g0.9g4.4g
Persilja 240g66kcal3.3g2.6g0.5g19.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g3205g3846kcal80.1g192.3g288.4g48.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g14447kcal437.8g828.4g984g198.6g
Valittu annoskoko5328g7223kcal218.9g414.2g492g99.3g
Annoskoko puolitettuna2664g3612kcal109.5g207.1g246g49.7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122