Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g701g1471kcal63g280.2g9.8g64.4g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)601g1081kcal114.1g0.6g66g0g
Paprika, punainen500g129kcal4.5g23g2g10g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton400g721kcal18g22g60g16g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g200g240kcal6.4g8.2g20g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore30g7.5kcal0g2.7g0g0g
Tilli, tuore 50g15kcal1.8g0.5g0.4g1.1g
Konjakkisinappi kotitilan144g388kcal9.2g66.6g12.7g7.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 400g183kcal12g19.2g6g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g200g258kcal8.4g10.2g20g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)300g540kcal57g0.3g33g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g601g66kcal6.6g6g1.2g6g
Kirsikkatomaatti, 50g1001g200kcal6g38g3g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka200g50kcal1.8g9.2g0.8g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g10697kcal617.6g973.4g469.8g217.6g
Valittu annoskoko5328g5349kcal308.8g486.7g234.9g108.8g
Annoskoko puolitettuna2664g2674kcal154.4g243.4g117.5g54.4g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233421