Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2330g7993kcal237.4g1630.7g28g81.5g
Sokeri 1015g4122kcal0g1014.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 597g4178kcal3.9g0g470.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g90g279kcal9.9g53.8g6.3g25.1g
Sokeri 72g291kcal0g71.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g93kcal3.3g17.9g2.1g8.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1195g394kcal39.4g58.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g34699kcal587.8g5693.8g1014.2g230g
Valittu annoskoko5328g17349kcal293.9g2846.9g507.1g115g
Annoskoko puolitettuna2664g8675kcal147g1423.5g253.6g57.5g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780