Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g300g93kcal3.7g21.9g0.6g9.3g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Ruokakerma 5%, Valio75g49kcal1.1g3.2g3.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1067g655kcal13.8g77.2g36.2g22.6g
Valittu annoskoko533g328kcal6.9g38.6g18.1g11.3g
Annoskoko puolitettuna267g164kcal3.5g19.3g9.1g5.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297