Kurpitsalaatikko, Maidoton

Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 399g63kcal3g8g0.4g8g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g40g64kcal0.3g2.4g6g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)24g89kcal3.3g17.3g0.6g1g
Kananmuna, annos 65g52g65kcal5.7g0.2g4.7g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 12g36kcal0g8.9g0g0g
Culinesse (Flora), annos 10g6g28kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1068g689kcal24.6g73.6g29.4g18g
Valittu annoskoko534g345kcal12.3g36.8g14.7g9g
Annoskoko puolitettuna267g172kcal6.2g18.4g7.4g4.5g
Arvot/100g100g65kcal2.3g6.9g2.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313690