Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 200g82kcal2g8.2g1.6g7.4g
Valkoviini kuiva 125g86kcal0.4g0.7g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl50g63kcal0g10g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 75g304kcal0g74.8g0g0g
Liivate 10g35kcal8.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1068g1138kcal21.8g187.4g3.2g14.8g
Valittu annoskoko534g569kcal10.9g93.7g1.6g7.4g
Annoskoko puolitettuna267g285kcal5.5g46.9g0.8g3.7g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370