Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.5g4.8kcal0.3g0g1.9g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Raparperi 257g87kcal1.8g14.1g0.3g3.6g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.9g26kcal0g6.4g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g9g54kcal2.1g0.9g4.7g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1068g2266kcal29g230.2g131.8g13.4g
Valittu annoskoko534g1133kcal14.5g115.1g65.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna267g567kcal7.3g57.6g33g3.4g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431