Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g52g55kcal4.1g8.5g0.3g1g
Basilika, tuore 75g20kcal2.3g0.8g0.6g1.2g
Parmesan formaggio da pasta250g1141kcal99.9g0g82.4g0g
Auringonkukansiemen 250g1483kcal57.4g31.5g123.6g15g
Oliiviöljy 449g3974kcal0g0g449.4g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty2247g3146kcal115.9g628.2g15.3g76.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 1997g2139kcal461.4g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10680g23942kcal1483g1341.8g1403.6g189.8g
Valittu annoskoko5340g11971kcal741.5g670.9g701.8g94.9g
Annoskoko puolitettuna2670g5986kcal370.8g335.5g350.9g47.5g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217