Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 75g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 50g66kcal1.3g1.6g6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g50g29kcal4.5g2.5g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 113g40kcal0.2g8g0.1g2.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1070g2249kcal47g349.4g69.8g9.8g
Valittu annoskoko535g1125kcal23.5g174.7g34.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna268g562kcal11.8g87.4g17.5g2.5g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748