Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)19g3.8kcal0g1.2g0g0g
Valkopippuri 1.3g3.6kcal0.1g0.5g0g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g101g64kcal3.5g0.2g25.1g0g
Voi 314g2278kcal3.7g1.3g255.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton38g7.9kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1070g4714kcal14.8g7.6g560.8g0.6g
Valittu annoskoko535g2357kcal7.4g3.8g280.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna268g1179kcal3.7g1.9g140.2g0.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164