Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g250g375kcal50.8g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g9g9kcal0.4g1.6g0g0.5g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g232g76kcal3.5g11.1g0.9g0g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1070g1111kcal110.6g29.4g60.8g2.2g
Valittu annoskoko535g556kcal55.3g14.7g30.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna268g278kcal27.7g7.4g15.2g0.6g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.7g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=447433