Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)35g133kcal0.2g2.3g14g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 71g244kcal7.2g49.8g0.9g2.5g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys44g153kcal0.3g38.1g0g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.2g0g0g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g131g449kcal21.1g0g40g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)13g50kcal0.1g0.9g5.2g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g131g49kcal11.8g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g2501kcal81.4g267.2g120.2g5g
Valittu annoskoko535g1250kcal40.7g133.6g60.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna268g625kcal20.4g66.8g30.1g1.3g
Arvot/100g100g234kcal7.6g25g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922