Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 282g108kcal2.8g19.4g0.6g7g
Valkosipuli 7.9g8.5kcal0.6g1.3g0g0.2g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Kasvisliemikuutio 113g343kcal10.7g15.2g26.5g1.8g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, tuore8.5g3.4kcal0.3g0.4g0.1g0.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g56g142kcal9g0.9g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g1290kcal49.8g88.6g77.4g21.4g
Valittu annoskoko536g645kcal24.9g44.3g38.7g10.7g
Annoskoko puolitettuna268g323kcal12.5g22.2g19.4g5.4g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484