Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g248g298kcal52.1g0g9.9g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g180g97kcal13.5g1.6g3.8g0.7g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)56g48kcal0.6g2g3.9g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 23g6.7kcal0.8g0.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g1156kcal136.4g27.2g54.2g3.2g
Valittu annoskoko536g578kcal68.2g13.6g27.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna268g289kcal34.1g6.8g13.6g0.8g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450