Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt167g77kcal5.3g8g2.5g0g
Hiiva 17g12kcal2.2g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g40kcal0g9.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 22g70kcal6.3g1.5g4.3g6.6g
Ruisjauho (Rainbow)133g426kcal13.3g83.9g3.1g18.6g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g90.9g1.6g4.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl33g300kcal0g0g33.3g0g
Puolukka 20g7.8kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g2756kcal80.8g391.6g90g62.6g
Valittu annoskoko536g1378kcal40.4g195.8g45g31.3g
Annoskoko puolitettuna268g689kcal20.2g97.9g22.5g15.7g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600