Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu124g156kcal13.6g0.4g11.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa67g201kcal15.4g0g15.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g67g402kcal16.1g4.4g36.1g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g134g78kcal12g6.7g0.3g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)27g153kcal6.1g5.2g13.3g0g
Seesaminsiemen40g226kcal10.8g4.4g19.4g3.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 20g65kcal5.8g1.4g4g6.1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti20g114kcal4.9g2.8g9.2g0g
Psylliumkuitu, annos 6g4g2kcal0g0g0g3.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g2934kcal170g55.6g231g25.8g
Valittu annoskoko536g1467kcal85g27.8g115.5g12.9g
Annoskoko puolitettuna268g734kcal42.5g13.9g57.8g6.5g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202