Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen158g49kcal0.6g10.1g0.3g2.4g
Luumu kivetön, kuivattu 67g136kcal2.8g25.2g0.6g5.8g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala54g172kcal8g31.6g1.4g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 44g149kcal4.4g30.5g0.5g1.5g
Ruokasooda 6g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g21g129kcal5.1g1.4g11.6g0g
Ruokosokeri80g328kcal0g80.3g0g0g
Neilikka, annos 4g1.3g4.9kcal0g1.1g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1.3g4.6kcal0.1g0.8g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.9kcal0g1.1g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio54g28kcal1.7g2.4g1.3g0g
Rypsiöljy 48g427kcal0g0g48.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g2864kcal45.4g369g128g30.6g
Valittu annoskoko536g1432kcal22.7g184.5g64g15.3g
Annoskoko puolitettuna268g716kcal11.4g92.3g32g7.7g
Arvot/100g100g267kcal4.2g34.4g11.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082