Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)225g376kcal31.5g2.5g29.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.8g0.2g1.6g
Kirsikkatomaatti, 50g104g21kcal0.6g4g0.3g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 17g33kcal0.2g0.3g3.3g0.7g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1073g1273kcal70g59.8g88.8g4.6g
Valittu annoskoko536g636kcal35g29.9g44.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna268g318kcal17.5g15g22.2g1.2g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240