Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g3754g4054kcal731.9g0g127.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)275g74kcal3.6g13.2g0.6g4.7g
Voi, 1 tl, 5 g125g913kcal1.3g1.3g100.1g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g175g613kcal19.3g0.9g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10720g11337kcal1513.2g34.6g569.2g12g
Valittu annoskoko5360g5669kcal756.6g17.3g284.6g6g
Annoskoko puolitettuna2680g2834kcal378.3g8.7g142.3g3g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993