Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 3244g586kcal18.2g81.1g13g22.7g
Vesi1622g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g234g656kcal44.5g0g51.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow47g122kcal4.7g4.7g9.4g0.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g216g58kcal2.8g10.4g0.4g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10728g2844kcal140.4g192.4g148.6g54.2g
Valittu annoskoko5364g1422kcal70.2g96.2g74.3g27.1g
Annoskoko puolitettuna2682g711kcal35.1g48.1g37.2g13.6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615