Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 78g59kcal1.5g12g0.2g0.8g
Kesäkurpitsa, tuore78g13kcal0.5g2g0.3g0.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.7g0g12.5g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)63g22kcal0.6g4.3g0.3g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)20g53kcal5.9g0g3.3g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste20g145kcal0g0g16g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 9g32kcal0.5g7.1g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 125g48kcal4.1g3.5g1.9g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 4.7g13kcal0.7g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1075g1196kcal75.4g59.4g71.6g3.4g
Valittu annoskoko537g598kcal37.7g29.7g35.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna269g299kcal18.9g14.9g17.9g0.9g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467