Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2407g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1605g706kcal8g102.7g9.6g53g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g562g236kcal55g2.2g0.6g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe802g2319kcal9.6g449.3g0g321g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10752g6522kcal145.2g1108.4g20.4g748g
Valittu annoskoko5376g3261kcal72.6g554.2g10.2g374g
Annoskoko puolitettuna2688g1631kcal36.3g277.1g5.1g187g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888