Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g704g3307kcal44.3g478.5g133.7g15.5g
Voi 235g1702kcal2.8g0.9g190.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl938g3190kcal18.8g28.1g328.4g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g938g563kcal37.5g46.9g23.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g469g408kcal5.2g199.8g28.6g0g
Sokeri 586g2380kcal0g585.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini94g327kcal80.3g0g0.1g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g474g412kcal5.2g201.8g28.9g0g
Vesi469g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker399g1555kcal0.1g386.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10752g27689kcal388.4g3857.2g1467.8g31g
Valittu annoskoko5376g13844kcal194.2g1928.6g733.9g15.5g
Annoskoko puolitettuna2688g6922kcal97.1g964.3g367g7.8g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734