Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 468g192kcal4.7g19.2g3.7g17.3g
Voi 608g4409kcal7.2g2.4g494.1g0g
Suklaa tumma 1870g9659kcal72.9g995.9g579.7g99.1g
Vehnäjauho puolikarkea 327g1123kcal33.3g229.1g3.9g11.5g
Sokeri 701g2846kcal0g700.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1402g2001kcal175.3g4.2g143.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10752g40457kcal586.8g3902.6g2450.2g255.8g
Valittu annoskoko5376g20229kcal293.4g1951.3g1225.1g127.9g
Annoskoko puolitettuna2688g10114kcal146.7g975.7g612.6g64g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353