Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g94g28kcal0.9g5.6g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 23g72kcal5.5g10.3g0.4g2g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 38g50kcal3.2g6.6g0.8g1.9g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1077g572kcal48.8g48.8g17.8g9.2g
Valittu annoskoko539g286kcal24.4g24.4g8.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna269g143kcal12.2g12.2g4.5g2.3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413