Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 63g444kcal0.5g0.3g50g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Sokeri38g152kcal0g37.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 150g45kcal4.3g5.4g0.2g0g
Puolukka 63g24kcal0.3g4.3g0.3g1.6g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.7g0g0.7g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1077g2386kcal41.2g309g104.6g14.8g
Valittu annoskoko539g1193kcal20.6g154.5g52.3g7.4g
Annoskoko puolitettuna269g597kcal10.3g77.3g26.2g3.7g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068