Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)88g334kcal0.4g5.7g35.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 97g294kcal8.4g53.5g1.8g13.4g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Hunaja 70g232kcal0.4g56.7g0g0g
Mustikka metsä- 263g116kcal1.3g16.9g1.6g8.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 17g56kcal0g13.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1078g2077kcal21.4g296.2g77g44.6g
Valittu annoskoko539g1039kcal10.7g148.1g38.5g22.3g
Annoskoko puolitettuna270g519kcal5.4g74.1g19.3g11.2g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527