Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g140g185kcal30.9g0g6.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK88g117kcal19.3g0g5.3g0g
Lanttu 88g25kcal0.9g4g0.3g1.6g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 70g53kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g11g58kcal0.1g0.1g6.3g0g
Milbona Maito rasvaton53g17kcal1.7g2.6g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1078g970kcal109.4g45g37.4g9g
Valittu annoskoko539g485kcal54.7g22.5g18.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna269g243kcal27.4g11.3g9.4g2.3g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403