Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g196kcal5.8g39.9g0.7g2g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 44g73kcal3.3g1.8g5.7g1.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.2g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka79g75kcal13.4g0.4g2g0g
Sipuli 24g7.3kcal0.3g1.2g0g0.4g
Paprika punainen 66g19kcal0.6g3g0.3g1.2g
Ananas, omassa liemessään 63g33kcal0.3g7g0g0.9g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 88g37kcal3g4.2g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%40g114kcal13.4g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1078g1348kcal99g122g47.6g11.8g
Valittu annoskoko539g674kcal49.5g61g23.8g5.9g
Annoskoko puolitettuna270g337kcal24.8g30.5g11.9g3g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965