Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1000g456kcal30g48g15g0g
Sokeri 260g1055kcal0g259.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Rypsiöljy 240g2122kcal0g0g240g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1820g6245kcal185.5g1274g21.8g63.7g
Hiiva, 50g100g61kcal13.1g1.1g0.4g0g
Flora vispi 20%1000g2200kcal30g50g200g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)640g1222kcal3.8g297.6g0.6g5.8g
Kananmuna 50g(kpl)200g252kcal22g0.6g18g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g60g360kcal12.6g4.1g33g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g60g240kcal0g60g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10780g28490kcal596.2g4002.2g1059g144.6g
Valittu annoskoko5390g14245kcal298.1g2001.1g529.5g72.3g
Annoskoko puolitettuna2695g7122kcal149.1g1000.6g264.8g36.2g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37.1g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350