Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 8.4g3.6kcal0.8g0g0g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Flora Vanilla 12%18g33kcal0.8g2.8g2.1g0g
Puolukka 14g5.4kcal0.1g1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g198kcal3.4g35.6g4.4g0.8g
Valittu annoskoko54g99kcal1.7g17.8g2.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna27g50kcal0.9g8.9g1.1g0.2g
Arvot/100g100g184kcal3.2g33g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133