Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g7.1g33kcal0.4g4.8g1.3g0.2g
Voi 2.4g17kcal0g0g1.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g9g5.7kcal0.4g0.5g0.2g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g4.7g4.1kcal0.1g2g0.3g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.9g3.3kcal0.8g0g0g0g
Vesi0.7g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g4.8g4.1kcal0.1g2g0.3g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker4g16kcal0g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g278kcal4g38.8g14.6g0.4g
Valittu annoskoko54g139kcal2g19.4g7.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna27g70kcal1g9.7g3.7g0.1g
Arvot/100g100g257kcal3.7g35.9g13.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734