Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 27g22kcal0.4g4.5g0g0.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)7.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g3.9g4.7kcal0.1g0.1g0.4g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g59kcal1.2g10.2g0.8g1.8g
Valittu annoskoko54g29kcal0.6g5.1g0.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna27g15kcal0.3g2.6g0.2g0.5g
Arvot/100g100g54kcal1.1g9.4g0.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600