Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g11g6.7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 8g6.5kcal0.1g1.3g0g0.2g
Porkkanaraaste 200g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lanttu 12g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 10g6.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g53kcal1.2g10.2g0g2.6g
Valittu annoskoko54g27kcal0.6g5.1g0g1.3g
Annoskoko puolitettuna27g13kcal0.3g2.6g0g0.7g
Arvot/100g100g49kcal1.1g9.4g0g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513