Kesäkurpitsalasagne isompi

Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.

Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).

Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.

Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.

Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.

Voitele uunivuoka voilla.

Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.

Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.

Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 22g69kcal5.8g0g5.2g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g3.6g11kcal0.4g0g1g0g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g4.5g4.9kcal0.2g0.9g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 8.9g29kcal0.2g0.3g3.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Pizzajuusto, valio1g3.4kcal0.2g0g0.3g0g
Pizzajuusto, valio2.8g10kcal0.7g0g0.7g0g
Kesäkurpitsa, paistettu, 100g8.8g1.5kcal0g0.2g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.4g8kcal0g0.1g0.8g0g
Rypsiöljy Eldorado0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g281kcal15g3g23g0g
Valittu annoskoko54g140kcal7.5g1.5g11.5g0g
Annoskoko puolitettuna27g70kcal3.8g0.8g5.8g0g
Arvot/100g100g259kcal13.8g2.8g21.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120123