Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen22g7.2kcal0.7g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 11g45kcal0g11g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.3g52kcal0.1g0g5.9g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g7.3g13kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g252kcal3.2g26.4g12.8g0.6g
Valittu annoskoko54g126kcal1.6g13.2g6.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna27g63kcal0.8g6.6g3.2g0.2g
Arvot/100g100g233kcal3g24.4g11.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854