Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Maito, Kevyt3.9g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.9g13kcal0.1g0.1g1.4g0g
Voi 60% rasvaa 3.7g20kcal0g0g2.3g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Raparperi 12g4kcal0.1g0.6g0g0.2g
Voi 60% rasvaa 2g11kcal0g0g1.2g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g296kcal4.2g43.2g11g1.4g
Valittu annoskoko54g148kcal2.1g21.6g5.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna27g74kcal1.1g10.8g2.8g0.4g
Arvot/100g100g273kcal3.9g39.8g10.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273