Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa5.9g1kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2g6.3kcal0g1.4g0g0g
Auringonkukansiemen 2g12kcal0.5g0.2g1g0.1g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)29g103kcal4.1g19.4g0.9g1.5g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g0.9g7.9kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g259kcal9.2g42.2g5.6g3.2g
Valittu annoskoko55g130kcal4.6g21.1g2.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna27g65kcal2.3g10.6g1.4g0.8g
Arvot/100g100g238kcal8.4g38.7g5.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361