Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu5g6.3kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos13g45kcal0.3g10.6g0.1g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.2g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g6.2g45kcal0.1g0.1g5g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 8.3g7.1kcal0.3g0.4g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g319kcal3g48.4g12.4g0g
Valittu annoskoko55g159kcal1.5g24.2g6.2g0g
Annoskoko puolitettuna27g80kcal0.8g12.1g3.1g0g
Arvot/100g100g293kcal2.8g44.4g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813