Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g30g100kcal3.6g19.7g0.7g2.5g
Grahamjauho 1.8g6kcal0.2g1.1g0g0.2g
Siirappi 1.3g4kcal0g1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.3g4.3kcal0.4g0.1g0.3g0.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.1g7.2kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Rypsiöljy 0.8g7.3kcal0g0g0.8g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.7g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g260kcal9.4g44g4.8g6.6g
Valittu annoskoko55g130kcal4.7g22g2.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna27g65kcal2.4g11g1.2g1.7g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010