Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)9g33kcal1.3g5.2g0.6g1g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.3g3.9kcal0.1g0.7g0g0.2g
Flora margariini 60, annos 10g2.3g13kcal0g0g1.4g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.8g3.5kcal0.3g0g0.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Fariinisokeri4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)9g6.1kcal0.3g0.4g0.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g2.8g4kcal0.4g0g0.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.3g6.8kcal0g1.3g0g0.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Raparperi 9g3.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g224kcal6.2g33.6g6g5g
Valittu annoskoko55g112kcal3.1g16.8g3g2.5g
Annoskoko puolitettuna27g56kcal1.6g8.4g1.5g1.3g
Arvot/100g100g205kcal5.7g30.8g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219