Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)4.7g28kcal1g0.3g2.5g0.3g
Kookoshiutale 0.3g2.3kcal0g0g0.2g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5.7g20kcal0.6g4g0.1g0.2g
Ruokosokeri5.8g24kcal0g5.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki3.9g2.2kcal0g0.5g0g0g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g7.8g20kcal0.5g0.3g1.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g299kcal5.4g29g17.2g2g
Valittu annoskoko55g149kcal2.7g14.5g8.6g1g
Annoskoko puolitettuna27g75kcal1.4g7.3g4.3g0.5g
Arvot/100g100g274kcal5g26.6g15.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137